Skip to content

maig, 2024

26maig6:00 am9:00 pmCol·lectives: Ruta arqueològica a Aigüestortes i Sant Maurici (POSTPOSADA PER NEU)

Més

Detalls de l'Activitat

ATENCIÓ: abans d’apuntar-vos cal llegir la FITXA TÈCNICA. El dia de la sortida o a l’inscripció al local, l’haureu de signar conforme l’heu llegida.

RUTA ARQUEOLÒGICA A AIGÜESTORTES I SANT MAURICI

Ruta circular pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Pirineus Orientals. Amb altituds que oscil•len entre els 1.200 i els 3.000 metres, format per un conjunt espectacular de pics, crestes i barrancs, estanys, boscos frondosos i prats, que lluny de ser paratges verges, han estat freqüentats de forma recurrent per les poblacions humanes des de fa milers d’anys.

Sortirem del pàrquing de la Casa del Parc i enfilarem cap a l’Abric de les Obagues de Ratera (situat sota un bloc de granit a 2.300 m, 350 m desnivell), i baixarem uns 200 m per pujar-ne uns 150 m més, fins a l’Abric del Portarró d’Espot, situat a 2.280 m d’altitud al mig del Parc, jaciments amb ocupacions prehistòriques a major altitud de la península Ibèrica.

Opcionalment, segons els cansament del grup, es podria pujar al port (uns 170 m de desnivell més).

Activitat guiada per Ermengol Gassiot Ballbè, professor del Departament de Prehistòria, de la Universitat Autònoma de Barcelona i director del Grup d’Arqueologia de l’Alta Muntanya.

 

 Distància:  14 km     Desnivell de pujada: 650 m        Desnivell de baixada: 650 m

Altitud mínima: 2.300 m       Altitud màxima: 2.650 m

Dificultat: Moderada

Durada: 6h

Punts de Pas:

Serra de Daró

Lloc i hora de trobada: a les 06:00 a la la Plaça de les Tereses (Mataró).

 

Per participar en aquestes sortides, cal haver-se llegit la fitxa tècnica previament (prem aquí per veure-la i/o descarregar-la)  i cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Responsable: Marta Portillo i Pascal Aliot

Hora

(Diumenge) 6:00 am - 9:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Marta Portillo i Pascal Alliot

Back to top
X