Skip to content

maig, 2024

12maig7:00 am6:00 pmCol·lectives: L'esquerra del Daró

Més

Detalls de l'Activitat

ATENCIÓ: abans d’apuntar-vos cal llegir la FITXA TÈCNICA. El dia de la sortida o a l’inscripció al local, l’haureu de signar conforme l’heu llegit.

L’ESQUERRA DEL DARÓ

Sortim de la Bisbal d’Empordà, on haurem visitat el centre històric i el seu castell, anem cap a la població de Cruïlles, per veure les restes de l’antic castell (on hi ha una monumental torre, junt amb part de les muralles). Per carretera anem fins el monestir de Sant Miquel de Cruïlles.

Seguim la marxa fins a l’ermita de Sant Joan de Sallelles, d’origen romànic i restaurada. Seguint la pista arribem a Sant Sadurní de l’Heura, on visitem el centre amb l’església i una moderna plaça porticada.

Seguint la marxa fins arribar a Monells. Visitarem l’església de Sant Genís i tot seguit anem al barri del castell, travessant el pont del Rissec, per entrar a la bonica plaça porticada, els carrers amb arcs i la plaça del castell, del que en resten algunes torres i trams de muralles, integrades als carrers.

Deixarem la població, seguint el camí al costat del Rissec i anem a l’ermita de Santa Cristina de Corçà, des d’on desfent un petit tram seguim un camí que passa per les restes del pou de glaç del Bosc de Puntuí i el mas de la Torre i que ens permet arribar a l’ermita de la Mare de Déu de l’Esperança. Desprès de visitar-la exteriorment encarem el retorn, passant per les mines de terracota al costat de la Torre Caramany i entrem a la Bisbal d’Empordà, on donem per acabada aquesta distreta i còmode caminada.

 

 Distància:  20 km     Desnivell de pujada: 196 m        Desnivell de baixada: 196 m

Altitud mínima: 30 m       Altitud màxima: 115 m

Dificultat: Moderada

Durada: 6h

Punts de Pas:

– Castell de la Bisbal
– Font de l’Arbre
– Església de Santa Eulàlia
– Monestir de Sant Miquel de Cruïlles
– Església de Sant Joan de Salelles
– Església de Sant Sadurní de l’Heura
– Església de Sant Genís
– Plaça porticada i castell de Monells
– Ermita de Santa Cristina
– Pou de Glaç del Bosc del Puntuí
– Ermita Mare de Déu de l’Esperança

Lloc i hora de trobada: a les 07:00 a la la Plaça de les Tereses (Mataró).

 

Per participar en aquestes sortides, cal llegir-se prèviament la fitxa de l’activitat (prem aquí per veure-la i/o descarregar-la)  i cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Responsable: Víctor Ligos

Hora

(Diumenge) 7:00 am - 6:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Víctor Ligos

Back to top
X