Skip to content

maig, 2024

12maig7:00 am6:00 pmCol·lectives: L'esquerra del Daró

Més

Detalls de l'Activitat

L’ESQUERRA DEL DARÓ

La Serra de Daró és el cap d’un municipi que inclou també el poble de Sant Iscle d’Empordà.

El poble de Serra de Daró està emplaçat a l’esquerra del riu Daró, damunt d’un turonet. Les cases estan distribuïdes entorn de l’església parroquial sense una disposició urbanística clara.

Antigament el riu Daró no seguia el mateix recorregut que té avui: quan arribava a Serra trencava i desembocava a l’antic estany d’Ullastret, actualment dessecat.

El primer esment de què es té constància de l’església parroquial de Santa Maria és de l’any 1123. Va ser reconstruïda a partir de 1881, data que figura a la façana. És un gran edifici, d’un estil poc definit però amb detalls neoclàssics. El seu campanar, del segle XVII o XVIII, és l’únic que en resta d’època anterior; la seva coberta, en forma de piràmide, no sobrepassa l’alçada que té la teulada del temple.

El petit poble de Sant Iscle està situat dalt d’un turó, a causa de les antigues característiques del territori (zona d’aiguamoixos). Des d’aquesta localitat es contempla un dels paisatges més característics del Baix Empordà. Antigament hi havia hagut un castell, esmentat en documents de l’edat mitjana, del qual queden ara únicament algunes restes, com la base d’alguna antiga torre i tot un tros de muralla, que va ser restaurat l’any 1985.

Les masies (s. XVI-XVIII) s’escampen sense ordre entre l’església i les restes del castell i formen un conjunt arquitectònic molt interessant.

 

 Distància:  20 km     Desnivell de pujada: 159 m        Desnivell de baixada: 159 m

Altitud mínima: 11 m       Altitud màxima: 106 m

Dificultat: Moderada

Durada: 6h

Punts de Pas:

Serra de Daró

Lloc i hora de trobada: a les 07:00 a la la Plaça de les Tereses (Mataró).

 

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Responsable: Víctor Ligos

Hora

(Diumenge) 7:00 am - 6:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Víctor Ligos

Back to top
X