Skip to content

novembre, 2022

20novembre7:00 am8:00 pmCol·lectiva: la presó de Busa i el Cogul (Navés, Solsonès)

Més

Detalls de l'Activitat

Col.lectiva a la Serra de Busa (Navés, Solsonès)

Hora i lloc de trobada: 7 del matí, Plaça de les Tereses (Mataró).

11 km 700 m+

Tems aprox. 4 h

Deixem els vehicles al aparcament que hi ha a la Creu de Busa (1.372 m).

Aprofitarem per fer un kit-kat (esmorzar). Desprès enfilarem direcció a la torre de Guaita de La Guardia, on tenim un vèrtex geodèsic (100 cims).

Tornarem direcció a la Creu i a mig camí aprox. baixarem prat avall cap el Rial de Busa. Deixarem la finca a la dreta i anirem direcció al Serrat de les Gralles (1.353 m), on tenim un magnífic mirador. Seguirem corriol cap a la Presó de Busa (1.318 m) a la que s’accedeix per un pont anomenat “palanca”, igualment podrem veure l’avenc on es confinaven els presos. Desprès de la visita tornarem desfent camí cap el Serrat de les Gralles i enfilarem corriol que puja fort al cap de la serralada. Passarem pel cim de la Llebre (1.478 m) i seguidament el cim de El Cogull, on hi ha una antena (100 cims). Baixarem seguint les fites fins la Casa Vila. Seguirem Camí fins trobar una cruïlla a l’esquerra que puja a l’ermita de St. Cristòfol de Busa (1.375 m). Tornem desfent camí i ara ens dirigim a observar la cinglera de la Creu que resseguirem fins arribar al Mirador de la Creu (1.409 m). D’aquí ja baixem fins trobar els vehicles que tenim a tocar.

La ruta es pot allargar si tothom esta d’acord fins a la Bartolina i Ca l’Artiller, uns 4 km planers extra.

 

INSCRIPCIONS

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 5€; No socis federats 3€; No socis no federats 8€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Responsable: Toni Martín

Hora

(Diumenge) 7:00 am - 8:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Toni Martín

Back to top
X