Skip to content

maig, 2022

01maig7:00 am2:00 pmMatinal: Castell de CentellesRuta al voltant del castell de Centelles

Més

Detalls de l'Activitat

Castell de Castellcir o de Popa – Castell de Sant Martí de Centelles – Centelles

Hora i punt de trobada: 7h al Clos Arquelògic de Torre Llauder.

14,20 Km. desnivell positiu 673 m, desnivell negatiu 673m.

6 hores, dificultat moderada

Per la carretera de Centelles a Sant Quirze de Safaja, cap el km 17, hi ha un trencall a mà dreta que indica jardineria AYZA, el prenem i un cop passat la segona masia , busquem lloc per aparcar.

Ruta prou fàcil tot i que al primer tram d’un km i mig és on es concentra la major part de la pujada de tota la ruta fins arribar al Morro de Porc uns 370mts. La pujada és per un corriol ben marcat i amb trams equipats per si el terra està moll o glaçat.

Un cop arribem al Morro de Porc cal deixar el camí marcat amb groc que anem seguint des del principi i prenem el camí ramader fins el coll de Prims on enfilem cap a la Font i el Coll de la Sauva Negra. Abans d’arribar a la Font s’ha d’anar en compte amb el camí ja que està molt atapeït tot just al arribar al filat (way point)
Arribem al Castell de Popa i de camí cap al altre castell podem anar fins a la balma dén Romà on el trencall està indicat amb un way point.

Passem prop d’una gran bassa que queda alçada respectaal camí i enganxem amb una pista que ens dur cap a la Rovira dels Cerdans , creuem la reixa de la masia , i prosseguim en baixada. Alerta , veurem un cordill a la nostra dreta que priva el pas del bestiar , aquest és el trencall que ens portarà al Castell . És un corriol que aviat es torna ample i veurem el Castell, visitem el Castell i retornem al collet on s’acabava el camí.

Comença el corriol de baixada que desemboca en una pista que prové de la Rovira dels Cerdans, el resseguim i em d’estar alerta perquè trovarem un trencall a mà esquerra en una petita rampa i tornarem a trobar marques grogues fins al lloc de sortida.

Castell de Popa
El Castell de Castellcir és un castell romànic del terme municipal de Castellcir

Castell de Centelles
Fortificació medieval i moderna , la major part de l’estructura que es conserva és del S XV i XVI, el castell ja existía l’any 898

INSCRIPCIONS

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 5€; No socis federats 3€; No socis no federats 8€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Responsable: Mercè Marfany

Hora

(Diumenge) 7:00 am - 2:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Mercè Marfany

Back to top
X