Skip to content

juny, 2018

09juny9:00 am1:00 pmCircuit de Marxa NòrdicaProva inclosa en el circuit de Marxa Nòrdica de la FEEC (2018)

Més

Detalls de l'Activitat

LA NÒRDICA DE L’AGRUPE 2018

Benvinguts a la Primera edició de La Nòrdica de l’Agrupe, una caminada de Marxa Nòrdica pertanyent al Circuit Català de Marxa Nòrdica que organitza la FEEC i que es realitzarà el dia 9 de juny.

La Nòrdica de l’Agrupe comptarà amb dos circuits que intentaran satisfer els participants, ja siguin novells com experts. Es farà també una sessió formativa guiada per la Marina Arranz, instructora INWA (International Nordic Walking Asociation) per tots aquells participants que es vulguin iniciar en aquesta disciplina o que en vulguin millorar la tècnica.

La Nòrdica de l’Agrupe és puntuable pel Circuit Català de Marxa Nòrdica de la FEEC. Puntuaran tots aquells participants que tinguin la llicència federativa vigent amb anterioritat al dia de la marxa i que acabin qualsevol dels dos circuits que proposem.

Les inscripcions es poden formalitzar a la pàgina web de la FEEC http://inscripcions.feec.cat/ fins el dijous dia 7 de juny.

Per qualsevol consulta us podeu dirigir presencialment a secretaria de l’Agrupe, de dilluns a divendres de 19 a 21h ( Passatge del Pou d’Avall, 1 – cantonada Baixada de les Escaletes de Mataró ) o bé per telèfon al 937 550 837 o correu electrònic a info@agrupe.cat.

El preu de inscripció és de 8€ per qui tingui llicència federativa FEEC vigent i de 13.5€ pels qui no la tinguin (inclou assegurança per l’activitat). Els socis de l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró tindran un descompte de 3€.

És obligatori tenir una assegurança per realitzar l’activitat. Trobareu informació de les cobertures en el següent enllaç:

https://www.feec.cat/wp-content/uploads/2014/12/58-2017-Circular-FEEC-Carnets-federatius-temporals-2018-Taula-de-preus.pdf

 

MATERIAL:

És obligatori l’ús de bastons específics per la pràctica de la Marxa Nòrdica.

Caldrà portar calçat esportiu, i es recomana l’ús de roba còmoda, protecció pel cap i protecció solar. Hi ha una bona part del circuït que no té ombra.

 

CIRCUIT CURT:

Es tracta d’un circuit de 6.5 km sense desnivell pensat per la gent que s’inicia en aquesta modalitat.

El recorregut transcorre per la façana marítima de Mataró, sortint de la Platja del Callao, recorrent, en direcció sud, tot el passeig del Callao, el Passeig Marítim, l’Avinguda del Port i el Passeig de Marina per dins del Parc de Mar. Al final del parc hi haurà un punt d’avituallament i és on s’iniciarà la tornada recorrent el mateix el traçat en sentit invers. L’arribada serà en el mateix lloc on s’ha realitzat la sortida, i disposarà també d’avituallament.

 

CIRCUIT LLARG:

Es tracta d’un circuït de 12,5 km pensat per tots aquells participants amb experiència que vulguin allargar l’activitat.

El punt d’inici és el mateix, així com la primera part del recorregut. Un cop arribats de nou al Passeig del Callao es seguirà cap a Sant Simó, es pujarà per la Ronda Cervantes ( tram asfaltat pel carril bici de 650m en lleugera pujada ), es girarà pel camí de les 5 sènies, el Torrent Forcat direcció sud-est i el Camí antic de Mataró a Llavaneres fins al creuament del GR83 o Camí del Nord. Es seguirà el GR83 fins al desviament que mena al cim del turó d’Onofre Arnau, de 131m d’alçada ( https://www.feec.cat/cim/turo-donofre-arnau/ ) i punt més alt del recorregut. Just abans de deixar el GR83 trobarem el darrer avituallament.

Un cop dalt del turó, on us recomanem que pareu un segon a gaudir de les vistes, s’iniciarà el descens per un sender marcat, inicialment en direcció sud-oest per girar després a direcció nord-est fins arribar al Camí antic de Mataró a Llavaneres que prendrem en direcció Oest. Seguint aquest camí arribarem al GR83 per seguir-lo refent el camí d’anada en direcció al punt d’arribada a la platja del Callao.

https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/dibuix-proposta-marxa-nordica-mataro-24501062

AMBDÓS recorreguts estaran marcats amb senyals grogues i blaves.

FORMACIÓ:

Per a tots aquells interessats en iniciar-se en la Marxa Nòrdica o aquells que en vulgueu millorar la tècnica, us oferim l’oportunitat de realitzar una sessió formativa el divendres dia 8 de juny de 19 a 21 hores al Parc de Mar de Mataró (Tecnocampus).

La formació anirà a càrrec de la Instructora INWA, Marina Arranz i tindrà un preu de 15€ per persona. El preu inclou el lloguer dels bastons per a tot aquell qui els necessiti.

 

ALTRES SERVEIS:

Guarda-roba:

L’ organització oferirarà un servei de guarda-roba a tots els inscrits.

Lavabos:

En el punt de sortida hi ha uns lavabos públics.

Dutxes:

Recomanem aprofitar l’ocasió per gaudir de les platges de Mataró. Res millor que un bon bany per recuperar-se de l’esforç. El servei de dutxes de la platja estarà en funcionament.

Equip escombra:

Un equip escombra realitzarà el recorregut i oferirà ajut a tot aquell qui ho requereixi.

Avituallaments:

Hi haurà dos punts d’avituallament en el circuit curt ( meitat i final ) i quatre en el llarg ( quart, meitat, tres quarts i final ). A part d’aquests punts hi ha varies fonts potables durant el recorregut.

 

HORARIS:

Divendres 8 – Formació – de 19 a 21h – Parc de Mar ( Tecnocampus )

Dissabte 9 – Recollida de dorsals – A partir de les 8 del matí – Platja del Callao

Dissabte 9 – Breafing – 8:45 h – Platja del Callao

Dissabte 9 – Sortida recorregut llarg – 9:00 h

Dissabte 9 – Sortida recorregut curt – 9:05 h

 

MÉS INFORMACIÓ:

Si necessiteu més informació podeu demanar-la per correu electrònic a l’adreça info@agrupe.cat, trucant al 937 550 837 o presencialment a secretaria de l’Agrupe, de dilluns a divendres de 19 a 21h ( Passatge del Pou d’Avall, 1 – cantonada Baixada de les Escaletes de Mataró ) o bé per correu electrònic info@agrupe.cat.

 

 

 

 

 

Hora

(Dissabte) 9:00 am - 1:00 pm

Lloc

Mataró

Back to top
X