Skip to content

setembre, 2024

26setembre7:00 pm9:30 pmCINEFÒRUM: ENCORDADES

Més

Detalls de l'Activitat

CINEFÒRUM: Projecció del pel·lícula documental “ENCORDADES (2011) dirigida per Gerard Montero.

la cinta fa un repàs de la carrera de diverses de les millors alpinistes o escaladores catalanes de la història. En concret, se centra en la figura de dones de la talla de Carme Romeu, primera dona a escalar el Cavall Bernat, la cara nord del Vignemale i de la Muntanya Perduda, a més de ser la co-creadora del Grup d’Alta Muntanya (GAM) del Club Muntanyenc Barcelonès (CMB), primer grup d’escalada de Catalunya.

Una altra de les figures que es ressalta en el documental és la d’Elisabeth Vergés que, sense saber-ho, i juntament amb Alicia Masriera, va aconseguir ser la primera cordada formada per dues dones, que pujava al Cavall Bernat per la via GAM. A més protagonitzava les primeres ascensions femenines a la paret del Aeri de Montserrat, l’aresta GAM del Bisbe, el Frare Gros i la Mas-Brullet.

Mónica Vergé és una altra de les muntanyenques protagonistes del film; distingida pel Comitè d’Activitats de la FEDME, l’any 1989, Monica Vergé, juntament amb l’escaladora catalana Magda Ens, va formar part de la primera expedició espanyola femenina a arribar al cim del Cho-*Oyu, a 8.201 metres a l’Himàlaia.

També hi ha un buit per a Ester Sabadell, les botes del qual han trepitjat els cims més elevats del planeta, algunes d’elles de més de 8.000 metres d’altura, com el Nanga Parbat, el Broad Peak i el Manaslu. També va escalar la Integral de Peuterey, una de les ascensions més prestigioses dels Alps.

L’última dona en la qual se centra el documental és Helena Alemán, una de les escaladores esportives més capdavanteres del nostre país i que acumula catorze vies de 8b, sent la primera catalana a superar tres 8b+.

El director definia el seu treball com “un documental sobre escalada, que per sobre de tot vol transmetre valors universals, faci reflexionar sobre els límits físics i mentals de cada persona, animant o inspirant per a què, igual que elles, tots lluitem pels nostres somnis i per complir els nostres objectius”.

La projecció es realitzarà el dijous 13 de juny a la sala d’actes de l’Agrupació a les 19:00 de la tarda. En finalitzar la projecció hi haurà un debat amb els asssitents.

Hora

(Dijous) 7:00 pm - 9:30 pm

Lloc

AGRUPACIÓ CIENTÍFICO-EXCURSIONISTA DE MATARÓ

Passatge del Pou d’Avall, 1

Organitzada/ Guiada per

Agrupe

Back to top
X