Skip to content

febrer, 2023

19febrer7:00 am6:00 pm54a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana - Ascensió al Tossal del Rei

Més

Detalls de l'Activitat

L’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, per celebrar que aquest any arriba als 125 anys d’història, és l’entitat encarregada d’organitzar la 54ena Renovació de la Flama de la Llengua Catalana.

Pels qui no sabeu de què estem parlant, res millor per conèixer-ho que mirar aquest vídeo que va fer la FEEC en la celebració del cinquantenari de la Flama.

https://www.youtube.com/watch?v=QFtGYooUBnw

Els actes de la Renovació comencen el cap de setmana del 4 i 5 de febrer a Prada de Conflent, on hi ha enterrat Pompeu Fabra, i on s’encendrà una vegada més la Flama de la Llengua per portar-la a Montserrat, passant per Mataró i pel Tossal del Rei.

 

TOSSAL DEL REI

El Tossal del Rei o altrament dit Tossal dels Tres Reis (inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC) és una muntanya de 1350 metres d’alçada situada al Massís dels Ports, a la confluència de Catalunya, València i Aragó. La seva simbologia l’ha fet mereixedor de rebre cada any la visita de la Flama de la llengua en una excursió emblemàtica organitzada pels companys del Centre Excursionista Castelló.

El diumenge 19 de febrer es sortirà de Fredes a 2/4 de 9 del matí. Es tracta d’una excursió de baixa dificultat, de 9.2 km, amb un desnivell de 460m i una durada aproximada d’unes 3 hores.

Tipus d’activitat: Muntanya
Dia: Diumenge, 19 de febrer de 2023
Lloc de Trobada: a Fredes.
Hora de trobada: 9,30 a 10,00 h (puntualitat).
Itinerari: De Fredes al cim a peu per la pista forestal del coll de Tombadors o pel GR el camí clàssic.
Opcional: Si algú ho desitja, pot arribar al cim sense pràcticament caminar, seguint La Flama que serà portada amb automòbil per la pista.
Desnivell: +464 metres de pujada i -465 de baixada.
Horari: 3 h (1.30 h + 1.30 h)
Dificultat: baixa.
Transport: Vehicles particulars
Material: Roba protectora pel fred el vent i la pluja o neu.
Cal portar: Esmorzar i dinar. Hi ha la possibilitat de dinar a l’alberg Font de Lluny a La Pobla de Benifassà com els darrers anys (*)
Informació de la sortida: 617 584 527 o per correu electrònic a: flamaaltossal@gmail.com.
Vocals: Manuel Cabanillas Tel 617 584 527 o per correu electrònic a: flamaaltossal@gmail.com. Per participants de fora de Catalunya podeu contactar amb el Centre Excursionista de Castelló tel 964 234 490 (dimecres o divendres de 19 a 22 h) info@cecs,es

(*) MOLT IMPORTANT: Fins al divendres 10 de febrer s’ha de confirmar si voleu dinar al restaurant, per facilitar als companys de Castelló la reserva. Cost del dinar (escudella, carn d’olla, graellada de carn, postres, vi, aigua, cafè i gotes) per 19 euros que es liquidaran a l’hora del dinar. També els que ho desitgin poden dinar de carmanyola al mateix alberg.
Els que vulguin sortir dissabte i fer nit a l’Alberg Font de Lluny poden posar en contacte amb l’alberg Tel 977 72 91 25 Email: lafontlluny@lafontlluny.com fem referencia a la sortida de la Flama al Tossal i informar al vocal.

També hi ha un hostal a La Senia: https://hostal-casa-manolo-la-senia.hotelmix.es/

Hora

(Diumenge) 7:00 am - 6:00 pm

Lloc

Fredes (Castelló)

Organitzada/ Guiada per

Joan Huertos

Back to top
X