Skip to content

setembre, 2021

26setembre7:00 am6:00 pmCOL·LECTIVA: Serra d'Ullà (Baix Empordà)Ruta de 19 km pel nord del Baix Empordà

Més

Detalls de l'Activitat

Ruta de 19 km al voltant de la Serra d’Ullà (Baix Empordà):

Torroella de Montgrí – Castell de Montgrí – Les Arenes – Santa Caterina – Ullà – Torroella de Montgrí

Hora i lloc de sortida: 7 del matí a la Plaça de les Tereses (Mataró)

Per a la realització d’aquest tipus de sortides cal bona condició física, material adeqüat i disposar de la llicència FEEC. En el cas que no es disposi de llicència, l’entitat s’encarrega de tramitar una assegurança temporal.

Preu: socis federats gratuït; Socis no federats 5€; No socis federats 6€; No socis no federats 11€; Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37.

Responsable: Víctor Ligos

 

Recorregut pel Montgrí

Ruta circular que s’inicia a Torroella de Montgrí, puja fins el Coll de la Creu i d’allà cap el Castell de Montgrí, una closca buida però que permet des de els seus merlets veure, en una visió de 360 graus, tot el Baix Empordà i part de l’Alt Empordà, el curs baix del Ter, el Cap de Creus i totes les Alberes, el Massís del Canigó i Núria i la Serra de les Gavarres. Una talaia immillorable.

Baixarem cap a la vall de Santa Caterina on visitarem l’ermita de Santa Caterina. Per els qui us agrada la literatura, la Mila, la protagonista de “Solitud” descriu l’ermita on ha d’anar a viure i el seu paisatge de baixa muntanya, està descrivint l’ermita que tindrem al davant i els seus entorns. Caterina Albert (Víctor Català) es va inspirar en aquest indret per ambientar l’ambient de la seva novel·la.

Sortint de l’ermita remuntarem pel camí pedregós fins arribar altre cop al Coll de la Creu. Girarem 90 graus a la dreta per resseguir la carena de la serra d’Ullà. Arribarem al peu del Massís i des d’allà ens dirigirem cap Bellcaire d’Empordà, poble que conserva el nucli d’una població medieval amb castell incorporat. Breu visita a la vila i per un camí paral·lel al que ens ha dut al poble tornarem enrere i arribarem a Ullà. Aquí podrem decidir si ens adrecem directament a Torroella per la carretera o seguirem una pista que ens menarà al camí antic de Verges a Torroella, que segueix la vora del riu. La Nuri i jo el vam batejar com el “camí de les pomeres” per la gran quantitat d’arbres que hi ha en tot el recorregut. Entrarem a Torroella per la zona dels antics rentadors i el modern Espai Ter. En arribar al centre de la plaça semi-porticada haurem finit un itinerari d’uns 19 quilòmetres. Si hi ha temps i ganes jo recomano una visita a Torroella, un poble medieval amb grans cases palaus on es conserven molts paraments de les seves muralles. El traçat dels carrers de Torroella fuig de les típiques formes de carrers amb entrants i sortints, carrers estrets i torts de les viles medievals. Manté perfectament un traçat de planta de campament romà, amb carrers rectes i ben perpendiculars, possiblement l’origen de la ciutat. S’han trobat vestigis romans al fer obres en algun edifici però no s’ha fet una excavació sistemàtica..

Hora

(Diumenge) 7:00 am - 6:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Víctor Ligos

Back to top
X