La Marxassa

TORNA LA MARXASSA! – 19 d’OCTUBRE DE 2024 – 30a EDICIÓ LES INSCRIPCION S’OBRIRAN DESPRÉS DE LA DIADA

L’Agrupe organitza la 30a edició (dissabte 19 d’octubre de 2024) de
La Marxassa, una caminada no competitiva oberta a tothom i que té per
objectiu, fomentar el coneixement i el gaudi de l’entorn natural
mitjançant l’esforç, la germanor i la solidaritat personal entre els
participants.

Creada el 1994, s’ha convertit en una de les marxes clàssiques del
Circuit Català de Caminades de Resistència. Un recorregut de més de 65
km que, cada més d’octubre, ens porta des de Sant Martí del Montseny
fins a Mataró (final del Pg del Callao – zona parc infantil)

A més, pel seu recorregut d’uns 64,500 quilòmetres i un desnivell
acumulat de 4.390 metres (+1.885 – 2.505), és una caminada inclosa en el
calendari oficial de la FEEC i que és reconeguda per al Circuit Català
de Caminades de Resistència 2023.

Una caminada que ens permet fer un viatge des del cor del Montseny
fins a la costa del Maresme, des de la muntanya fins al mar, tot passant
pels parcs naturals del Montseny i del Montnegre-Corredor, i
finalitzant prop de l’emblemàtica ermita de Sant Simó de Mataró, la
capital del Maresme.

Des de fa 10 anys, també us oferim la possibilitat de fer un recorregut més curt no puntuable, que anomenem “Marxassa curta“.

EL REGLAMENT

La Marxassa és una caminada no competitiva oberta a tothom i que té per objectiu, fomentar el coneixement i el gaudi de l’entorn natural mitjançant l’esforç, la germanor i la solidaritat personal entre els participants.

Cada participant haurà de portar un got de casa, ja que en els avituallaments no hi haurà gots per qüestions de sostenibilitat i excés de residus de plàstic.

Participants, Classificació i Puntuació

Els participants hauran d’estar en possessió de la Llicència Federativa vigent de la FEEC, FEDME o d’altres federacions de Muntanya autonòmiques o adherides a la UIAA. Els inscrits que no disposin de la corresponent Llicència Federativa, se’ls hi tramitarà una “Assegurança Esportiva Temporal” que té validesa pel temps que duri la caminada de La Marxassa.

El cost d’aquesta “Assegurança Esportiva Temporal” està inclòs en els drets d’inscripció.

Els menors de 18 anys hauran de presentar una autorització paterna o dels tutors legals i hauran d’anar acompanyats d’un adult responsable.

L’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, entitat organitzadora de La Marxassa, es reserva el dret d’admissió, abans de la prova, o d’expulsió durant la prova.

Tots els participants federats (Llicència anual de la FEEC, no inclou l’assegurança temporal) que acabin la caminada i no hagin estat desqualificats, tindran la consideració de classificat dins del Circuit Català de Caminades de Resistència amb una puntuació de 22 punts.

Obligacions dels participants

  • HAVER-SE LLEGIT LA FITXA TÈCNICA DE LA SORTIDA.
  • Portar la llicencia federativa vigent acompanyada del DNI que haurà de ser presentada a qualsevol membre identificat de l’organització que ho sol·liciti.

  • Seguir les indicacions donades per qualsevol membre de l’organització i principalment en directrius de seguretat.

  • Comunicar al control més proper qualsevol accident o incidència que hagi observat.

  • Guardar un respecte absolut a les més essencials normes esportives de companyonia, de respecte a la natura i a les propietats, masies i conreus per on passi la caminada.

  • Fer la totalitat del recorregut a peu, segellant la “tarja de control” en tots els controls de pas i passant per ells, dintre de l’horari màxim establert.

  • En cas d’abandonament, comunicar-ho TELEFÒNICAMENT O A MEMBRES DELS CONTROLS/organització de la prova EN EL MATEIX MOMENT DE PRODUIR-SE.

  • Portar posat l’element lluminós o retro-reflectant homologat, d’acord amb el que disposa l’article 123 del vigent Reglament General de Circulació.

  • Serà obligatori dur una reserva d’aigua, manta tèrmica de 1,4 x 2 mts. mínim, mòbil amb bateria i frontal amb piles.

L’incompliment d’aquestes normes de civisme i comportament serà motiu de desqualificació.

Senyalització

A tots els participants se’ls facilitarà un dorsal, on constaran tots els punts d’avituallament, controls de pas amb els horaris, i les dades necessàries per poder seguir el recorregut.

L’itinerari està senyalitzat amb marques tipus sender.

De Sant Martí de Montseny a Sant Martí de Montnegre GR-5 (blanc i vermell), excepte el tram des de Can Bosses fins al tram de pista final d’arribada a Sant Martí de Montnegre (marques  de l’Agrupe, groc i blau).

De Sant Martí de Montnegre a Vallgorguina GR-92 (blanc i vermell).

De Vallgorguina a Mataró (Pg. del Callao), marques de l’Agrupació (groc i blau) i GR-83 (blanc i vermell) /Camí del Nord ó del Canigó/. Senyals reflectants.

MARQUES GR

MARQUES AGRUPE

Seguretat

La comunicació entre el Director de la caminada, equip escombra, controls i l’arribada estarà coberta per telefonia mòbil, dintre de les limitacions que ofereixi la cobertura existent. L’organització estarà en contacte amb els grups de rescat i assistència sanitària pertinent (Creu Roja, Bombers, etc.) per poder facilitar l’evacuació en cas d’accident.

El telèfon de contacte de l’organització el dia de la prova serà el 629 00 96 44.

Disposicions finals

L’entitat organitzadora no es farà responsable dels accidents o danys derivats o ocasionats que puguin rebre o produir els participants que no estiguin garantits en l’assegurança de la llicència esportiva, si bé vetllarà per tal d’evitar-los.

El mal temps no serà obstacle per la celebració de la caminada, si bé l’organització podrà suspendre-la abans de sortir cap participant ó en el moment que es cregui adient.

En cas d’abandonament, l’organització no té cap obligació de traslladar al participant a un lloc amb transport públic. No obstant, en els controls d’avituallament i si és possible, es facilitarà l’evacuació.

Pel fet d’inscriure’s a la caminada, el participant declara disposar d’un nivell de condició física i salut suficient per afrontar las exigències d’aquesta caminada i d’estar assabentat i acceptar, tant la normativa interna de la prova com del reglament del Circuit Català de Caminades de Resistència (CCCR 2022).

De conformitat amb la Llei Orgànica 15/1999 de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, les dades facilitades pel participant en la inscripció seran tractades per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró amb la finalitat de gestionar la tramitació de l’Assegurança Esportiva Temporal, la inscripció i classificació de la caminada La Marxassa, així com per mantenir-lo informat de la propera edició d’aquesta activitat. Es poden exercir els drets d’accés, rectificació i cancel·lació mitjançant comunicació escrita adreçada a Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, Passatge del Pou d’Avall, 1 –cantonada Baixada Escaletes-, 08301 Mataró (Barcelona). Així mateix i d’acord als interessos promocionals de La Marxassa (reproducció de fotografies de la caminada, publicació de llistats classificatoris, etc.) mitjançant qualsevol dispositiu (internet, publicitat, etc.) i sense límit temporal, els inscrits cedeixen de manera expressa a l’organització el dret a reproduir el nom i cognoms, el lloc obtingut a la classificació general i la seva imatge.

Aquest Reglament està basat en el reglament del CCCR 2022 i ha estat aprovat per l’Àrea de Marxes de la FEEC.

Les inscripcions s’obriran el dia 6 de setembre de 2023 i es faran mitjançant la pàgina web de la FEEC. Veureu l’enllaç més endavant.

La data límit d’inscripció serà el 22 d’octubre de 2023 (23:00h), o bé, en arribar al límit de 500 participants places. NO S’ADMETRAN inscripcions més tard d’aquesta data i no s’acceptaran inscripcions el mateix dia de la caminada.

No es realitzaran inscripcions manuals al local social de l’entitat.

Per qüestions organitzatives, no podrem fer canvis d’assignació d’autocars pels inscrits que ho demanin.

30a EDICIÓ DE LA MARXASSA (Montseny-Mataró, 64,5 KM)

PREUS MARXASSA

En els preus de les inscripcions s’hi inclou el trasllat amb autocar des de Mataró fins al punt de sortida a Sant Martí del Montseny, i l’assegurança temporal en el cas dels no federats:

Socis ACE Federats – 25 €-PDTE DE REVISIÓ

Socis ACE NO Federats – 32 € (inclou l’assegurança temporal)-PDTE DE REVISIÓ

NO Socis Federats – 36 €-PDTE DE REVISIÓ

NO Socis NO Federats – 43 € (inclou l’assegurança temporal)-PDTE DE REVISIÓ

 

 
 

HORARIS I ENTREGA DE DORSALS

Els dorsals s’entregaran a cada participant en el moment de pujar a l’autobús, al punt d’inici a la Ronda de Cervantes/Plaça Sant Simó (Mataró), a les 5:15 del matí. Cal acreditar-se amb el DNI.

La sortida serà de Mataró en autocar a les 05:30 del matí des de la Ronda de Cervantes/Plaça Sant Simó i a les 7:00 del matí a Sant Martí del Montseny, serà el inici de la caminada. L’horari màxim d’arribada serà a 2/4 de dotze de la nit (les 23:30), del mateix dia, al final del Pg del Callao (zona parc infantil).

Podeu veure el punt de sortida dels autocars i el punt d’arribada aquí.

CONTROLS I AVITUALLAMENTS

SORTIDA: Sant Martí de Montseny, a les 7 del matí
Control 1: Centre d’inf. de Fontmartina (esmorzar, cafès, tes i sucs)
Control 2: Can Perepoc (fruita, xocolata i avituallament líquid)
Control 3: Sant Celoni (fruita, xocolata i avituallament líquid)
Control 4: Sant Martí de Montnegre (vermut, pica-pica i avituallament líquid)
Control 5: Vallgorguina (dinar, postres, cafès)
Control 6: Font del Malpàs (fruita i avituallament líquid)
Control 7: Sant Martí de Mata (galetes i avituallament líquid)
Control 8: Carretera de Mata (galetes i avituallament líquid)
ARRIBADA: Passeig del Callao, Mataró (galetes, xocolata, fruita i avituallament líquid)
 

CONTROL    KM    Obertura     Tancament

Sortida    00,000   07:00         07:15

1             09,600      08:00          09:45

2             18,250      09:00         12:00

3              26,500    10:00           14:00

4              36,200    10:40           16:40

5             45,100     11:50           19:00

6             52,200    12:50            20:50

7             57,300    13:00            22:15

8            59,200    13:15             22:45

Arribada  62,500   13:40        23:30

 

MAPA RECORREGUT

Us podeu descarregar el track de l’edició d’enguany en aquests enllaços:

Wikiloc

Google Maps

PERFIL

Mapa sortida autobusos

Punt de trobada a la Ronda de Cervantes/Plaça Sant Simó (Mataró)

Sortida autocar a les 5:30 hores per “La Marxassa”. S’HA DE SER MÀXIM A LES 05.15 AL CONTROL

Sortida autocar a les 8:30 hores per “Sant Celoni-Mataró”

 


 

MARXASSA CURTA  – Sant Celoni-Mataró (No puntuable)

Com ja es habitual els darrers anys, us oferim la possibilitat de fer un recorregut més curt, per tots aquells que “La Marxassa” els queda massa gran. Sense haver de matinar tant, sortirem de la Ronda de Cervantes/Plaça Sant Simó (Mataró) en autocar a les 8:30 direcció Sant Celoni. A les 9:30 es donarà la sortida des del parc de bombers de Sant Celoni i sense presses, gaudirem d’un recorregut de 35,400 KM., pel Montnegre i el Corredor amb un desnivell acumulat de 2.165 m. (+1015 -1150). Els horaris de tancament dels controls serà el mateix de “La Marxassa”, és a dir, que disposareu de 14 hores per completar el recorregut. Aquesta caminada està adreçada a aquelles persones que fan caminades populars (15-25 Km.) i que es volen iniciar en les caminades de resistència (+ 45 Km.) oferint un recorregut intermedi. Per això volem remarcar que es tracta d’una caminada i no una cursa i que els horaris de pas estan calculats per a una velocitat màxima de 7,5 Km/h, per tant intenteu no arribar als controls abans dels horaris previstos. Excepte els apartats que fan referència a la classificació del CCCR, la resta del reglament es aplicable a aquest recorregut.

PREUS MARXASSA CURTA

Els preus d’aquesta modalitat són els següents (en els preus ja s’hi inclou el trasllat amb autocar des de Mataró fins al punt de sortida a Sant Celoni, i l’assegurança temporal en el cas dels no federats):

Socis ACE Federats – 25
Socis ACE NO Federats – 32
NO Socis Federats – 36 €
NO Socis NO Federats – 43

HORARIS I ENTREGA DE DORSALS

Caldrà ser a les 8.00 h del matí al punt de sortida. Els dorsals s’entregaran a cada participant en el moment de pujar a l’autobús, al punt d’inici a La Ronda de Cervantes/Plaça Sant Simó (Mataró), a les 8:30 del matí. Cal acreditar-se amb el DNI.

Important: cal que cada participant es porti un got de casa, ja que en els avituallaments no hi haurà gots, per qüestions de sostenibilitat i excés de residus de plàstic.

INCRIPCIONS

11a EDICIÓ DE LA MARXASSA CURTA (Sant Celoni-Mataró, 35,4 KM)

Distàncies i controls (valors en negreta)

CONTROL                KM                    Obertura                     Tancament

Sortida                00,0000                      7:00                           07:15

1                          09,600                     08:00                           09:45

2                          18,250                     09:00                           12:00

3                       26,500 (0,000)            10:00                          14:00

4                       36,200 (8,800)             10:40                         16:40                                                                                                5                     45,100 (17,700)             11:50                         19:00                                                                                                  6                      52,200 (24,800)            12:50                          20:50                                                                                                  7                       57,300 (29,950)           13:00                          22:15                                                                                                  8                       59,200 (31,900)           13:15                           22:45                                                                                      Arribada            62,500 (35,400)          13:40                           23:30

 

Propera Marxassa

X

Properes Activitats

X