Skip to content

març, 2024

14març7:00 pm8:30 pmPRESENTACIÓ DEL LLIBRE: "METRES AVALL. CRÒNIQUES DE GRANS CAIGUDES ESCALANT A MONTSERRAT" de Jordi Pina

Més

Detalls de l'Activitat

Presentació del llibre “METRES AVALL. Cròniques de grans caigudes escalant a Montserrat” de Jordi Pina a la sala d’actes de l’Agrupe el dijous 14 de març a les 19:00.

Es pot sobreviure a una caiguda de 80 metres fins a terra?

Quin va ser el primer rescat del grup predecessor dels GRAE a la paret de l’Aeri?

Com va poder sortir il·lès Vicenç Barberà a una caiguda de 120 metres?

Per sort, no tots els accidents d’escalada que hi ha hagut a Montserrat han acabat en tragèdia. Això no vol dir, però, que estiguin lliures d’èpica. Metres avall ressuscita alguns dels moments més emocionants de la història de l’escalada a la muntanya de Montserrat. A través de vint cròniques il·lustrades amb fotografies inèdites es reviuran històries ocorregudes entre el 1961 i el 2015. Aquest viatge en el temps permetrà conèixer en detall els protagonistes, les circumstàncies que els van portar a l’accident, els complexos rescats que van seguir i com va continuar la vida de les persones implicades.

Jordi Pina Estany. Montserrat és el punt a mig camí entre Manresa, on viu, i Martorell, on treballa. És enginyer a la SEAT i combina la feina amb la seva afició per la muntanya i la natura. Es va endinsar primer al món del muntanyisme i, després, al de l’escalada ara fa uns 10 anys. A més, té molt interès en la part més històrica de l’escalada, molt especialment la de Montserrat. Sovint comparteix curiositats, anècdotes i fets al seu compte d’Instagram (@jordipinae).
Amb aquest llibre s’estrena en la literatura, però ja ha publicat anteriorment a la revista Vèrtex els articles «L’escalada entre parets: xemeneies a Montserrat» i «El sexismòmetre de l’escalada».

Hora

(Dijous) 7:00 pm - 8:30 pm

Lloc

AGRUPACIÓ CIENTÍFICO-EXCURSIONISTA DE MATARÓ

Passatge del Pou d’Avall, 1

Organitzada/ Guiada per

Agrupe

Back to top
X