Skip to content

març, 2023

05març8:00 am2:00 pmMatinal: Premià de DaltRuta pel jaciment ibèric

Més

Detalls de l'Activitat

Ibers Laietans: Cadira del Bisbe i la Ruta de l’Esquirol
Organitza: Marta Portillo i Pascal Alliot
Guiada pels organitzadors, i Ramon Coll i Monteagudo
Recorregut aproximat: 10 km
Desnivell: 400
Hora i punt de sortida: 8 h del matí al Clos Arqueològic de Torre Llauder (Mataró).
La ruta s’inicia davant la Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt. Seguim la Riera de Sant Pere amunt fins al poblat ibèric de la Cadira del Bisbe (segles VI- I aC), on l’arqueòleg Ramon Coll i Monteagudo (guardonat amb accèssit del Premi Iluro 2022), director de les excavacions, ens farà una visita guiada. Es tracta d’un oppidum ibèric amb una estructura urbanística terrassada, enmurallat, amb una torre defensiva i camps de sitges, parcialment excavat.
Al mateix Parc de la Cadira del Bisbe, té inici l’anomenada “Ruta de l’Esquirol” sender del Parc de la Serralada Litoral (SL-C 112), que ens portarà a l’ermita romànica de Sant Mateu i la font del mateix nom.  És un ruta circular de dificultat baixa (al voltant de 5km) que en part coincideix amb el sender de llarg recorregut GR-92 i el Meridià Verd, envoltada de pinedes, alzinars, pastures i cultius, amb vistes panoràmiques de la costa i la plana que ja foren explotades pels nostres avantpassats laietans.

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 5€; No socis federats 3€; No socis no federats 8€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Responsables: Marta Portillo i Pascal Alliot

Hora

(Diumenge) 8:00 am - 2:00 pm

Lloc

Comarca del Maresme

Organitzada/ Guiada per

Marta Portillo

Back to top
X