Skip to content

novembre, 2023

16novembre(novembre 16)7:00 pm22desembre(desembre 22)5:31 pmINAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIO: AMB ELS COLORS DE LA MARXETA de Jaume Parera i Boix

Més

Detalls de l'Activitat

INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIO: AMB ELS COLORS DE LA MARXETA de Jaume Parera i Boix

L’exposició de pintura que es podrà visitar lliurement del 16 de novembre al 22 de desembre, es veuran pintures d’edificis religiosos, alguns d’ells interessants des del punt de vista excursionista, localitzats al Maresme i a altres comarques catalanes. La tècnica emprada, que recorda el dibuix lineal, utilitza només quatre colors plans: blanc, negre i els dos colors emprats en la senyalització dels itineraris de la Marxeta, el groc i el blau, que són els predominants. L’artista pretén trobar un resultat estètic basat en la simplicitat geomètrica i cromàtica i, alhora, retre un personal homenatge a aquesta activitat popular organitzada des de fa tants anys per l’Agrupe, que és la Marxeta.

El pintor Jaume Parera i Boix, nascut a Mataró el 1958 és excursionista de tota la vida. Aquest metge jubilat, és un interessat per l’art i concretament per les arts plàstiques. La natura, la seva contemplació, el seu respecte i la seva preservació en són aspectes que l’esperonen a gaudir-ne. Des de ben petit li ha agradat dibuixar i pintar, hi han estat activitats que s’han desenvolupat paral·lelament a la seva professió principal. A l’edat de 60 anys un grup d’amics i amigues el varen animar a exposar pintures i vinyetes a l’agrupe (i a 2 espais més) que formaven part d’un recull de diversos treballs efectuats en anys anteriors, molts d’ells provinents del Taller de creació plàstica Amàlia17 de Mataró. Lloc molt agradable de recordar, on va rebre una bona formació i a qui agraeix enormement.

Cal recordar que la data de realització de la Marxeta es farà enguany a la meitat de l’exposició, i per tant, les dates assenyalades han estat triades per a coincidir amb aquest important esdeveniment de l’entitat.

La inauguració se celebrarà el dijous dia 16 de novembre a les 19:00 a la sala d’actes de l’Agrupació.

 

Hora

Novembre 16 (Dijous) 7:00 pm - Desembre 22 (Divendres) 5:31 pm

Back to top
X