Skip to content

gener, 2024

13gener8:00 pm3:00 pmGR© 107 (CAMÍ DELS BONS HOMES). 9A ETAPA: PEGUERA - SANTUARI DE QUERALT (13 km)

Més

Detalls de l'Activitat

ATENCIÓ: abans d’apuntar-vos cal llegir la FITXA TÈCNICA. El dia de la sortida o a l’inscripció al local, l’haureu de signar conforme l’heu llegida.

 

9a etapa GR© 107 (Camí dels Bons Homes): 

Peguera- Santuari de Queralt.

13 km + 470m

Punt de trobada: Carrer Aristòtil , davant l’escola Marta Mata a les 8 del matí.

LOGÍSTICA: Cotxes particulars fins al Santuari de Queralt, despeses a compartir. Conductors no paguen. Bus des del Santuari a Peguera.

A l’hora d’inscriure’s cal pagar l’autocar. 15 euros (important baixa última setmana no és retorna l’import).

Temps trajectes vehicles:

Cotxe: Mataró- Santuari de Queralt:  1h 35 min

Autocar: Santuari- Peguera:  1 hora

Esmorzarem davant del Santuari de Queralt mentre esperem l’autocar.

Dificultat tècnica: Fàcil

Dificultat física: Moderat

Desnivell: 470 m

Durada de l’etapa: 3h- 3h 30 min

Inici Etapa a Peguera: 10.30 aproximadament

Final Etapa a Queralt: 14.00  aproximadament

Per participar en aquestes sortides, cal llegir-se prèviament la fitxa de l’activitat (prem aquí per veure-la i/o descarregar-la) i cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions al local de l’entitat, per correu electrònic  a info@agrupe.cat, o bé per telèfon, al 937 550 837.

Responsables: Joaquim Alabarce/ Toni Martín

 Introducció:

El Camí dels Bons Homes ens ofereix la possibilitat de seguir les empremtes dels càtars per pobles, esglésies i castells medievals. Envoltats per l’espectacular paisatge del Parc Natural del Cadí-Moixeró, fem un viatge al passat per descobrir quines van ser les rutes de migració dels càtars entre els segles XII i XIV.

L’expressió bons homes fa referència als practicants del catarisme, una secta religiosa catòlica del segle XIII. Concretament, els càtars defensaven la puresa del cristianisme més primitiu enfront de la corrupció i l’ostentació de l’església catòlica de l’època. El papa de Roma els va excomunicar i van haver de fugir d’Occitània, on tenien l’hàbitat principal, en diverses rutes de l’exili.

El GR© 107 ressegueix les passes d’aquell exili càtar cap a terres catalanes i uneix el santuari de Queralt (a Berga) amb el castell de Montsegur (a França). El recorregut català, de 102 quilòmetres, travessa de sud a nord el Parc Natural del Cadí-Moixeró i diversos espais d’interès naturals del Prepirineu i el Pirineu, com la serra de Queralt, la serra d’Ensija-els Rasos de Peguera o la Tossa Plana de Lles-Puigpedrós.

9a etapa:

-Sortim de Peguera (1.610 m) direcció est cap els Graus de Peguera pel camí del Corral de les Eugues. Passem per la Font dels Graus (1.450 m) i la Mina de Graus (1.407 m). Mes endavant arribem al Pla de l’Estany i el Coll de l’Oreller (1.410 m). Posteriorment baixarem fins Espinalbet (1.230 m) i seguim per Can Pere Sastre. Arribem a la Capella de Sant Joan (1.170 m), la cova de la Troballa i finalment el Santuari de Queralt (1.153 m)

 

Espinalbet

 

  

Mines de Peguera

 

 

 

 

 

 

 

 

Cal Pere Sastre

 

Santuari de Queralt

 

 

Hora

(Dissabte) 8:00 pm - 3:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Alabarce i Toni Martí

Back to top
X