Skip to content

abril, 2023

15abril6:00 am8:00 pmGR 107 - CAMÍ DELS BONS HOMES: 1a etapa, Montsegur - Prades (20 km)Camí dels Bons Homes

Més

Detalls de l'Activitat

1a Etapa GR-107: Camí dels Bons Homes

Montsegur – Prada de Conflent (20 km, +1000m)

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; socis no federats 5 €; No socis federats 6 €; No socis no federats 11 €. Despeses de desplaçament a compartir. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37.

Responsable: Joaquim Alabarce

 

Punt de trobada: Carrer Aristòtil , davant l’escola Marta Mata a  les  6 del matí

LOGISTICA: Autocar , si com un mínim de 20 persones o bé  cotxes propis , benzina a compartir.

Temps fins a Montsegur: 3h 41 min

Montsegur a Pradas: 49 min

Durada de l’etapa:

Inici Etapa:  10:30

Final Etapa: 15:30-16:00

 

Introducció:

El Camí dels Bons Homes ens ofereix la possibilitat de seguir les empremtes dels càtars per pobles, esglésies i castells medievals. Envoltats per l’espectacular paisatge del Parc Natural del Cadí-Moixeró, fem un viatge al passat per descobrir quines van ser les rutes de migració dels càtars entre els segles XII i XIV.

 

L’expressió bons homes fa referència als practicants del catarisme, una secta religiosa catòlica del segle XIII. Concretament, els càtars defensaven la puresa del cristianisme més primitiu enfront de la corrupció i l’ostentació de l’església catòlica de l’època. El papa de Roma els va excomunicar i van haver de fugir d’Occitània, on tenien l’hàbitat principal, en diverses rutes de l’exili.

 

El GR 107 ressegueix les passes d’aquell exili càtar cap a terres catalanes i uneix el santuari de Queralt (a Berga) amb el castell de Montsegur (a França). El recorregut català, de 102 quilòmetres, travessa de sud a nord el Parc Natural del Cadí-Moixeró i diversos espais d’interès naturals del Prepirineu i el Pirineu, com la serra de Queralt, la serra d’Ensija-els Rasos de Peguera o la Tossa Plana de Lles-Puigpedrós.

 

Al llarg de les deu etapes que formen la ruta del GR 107 es passa per boscos de pins, prats i paisatges de gran bellesa, on destaquen les vistes a la Cerdanya, el Pedraforca o la serra del Cadí. També es poden veure interessants ermites romàniques com la de Sant Serni de Coborriu o la de la Mare de Déu de Talló, coneguda com la catedral de la Cerdanya.

 

-Sortim del Pla dels Cremats, (1.026 m), just per sota del turó on estan les ruïnes del Castell de Montsegur, el mes famós dels castells càtars. Davallem per un corriol cap a la ctra. D9 direcció al poble de Montsegur  (920 m) retallant els giravolts de la ctra. Travessem el poble fins arribar a un espai de pícnic. Anem baixant i arribem al pont del riu Lasset (870 m). Després pujarem per un bosc fins una cruïlla (980 m). Després de superar el coll anem descendint. Arribem al Torrent de Rivels que travessarem. Entrem en un terreny amb grans avets i de seguit trobem la població de Pelai. Anem baixant direcció al curs del riu que ens porta als gorgs de la Frau (704 m). D’aquí el camí va pujant fins arribar a la població de Comús. (1.168 m) Seguim direcció al càmping de la població i ja enfilem cap el objectiu de l’etapa, Prades, (1.240 m) en poc mes de 4km ens hi plantem.

 

Eus
Gorgs de la Frau
Castell de Montsegur

Hora

(Dissabte) 6:00 am - 8:00 pm

Back to top
X