Skip to content

novembre, 2019

17novembre8:00 am2:00 pm32a Marxeta: 16 km per camins de la Serralada Litoral (Alella).Caminada popular de 16 km amb sortida i arribada al municipi d'Alella

Més

Detalls de l'Activitat

32a Marxeta!

La Marxeta d’enguany serà el proper 17 de novembre i el recorregut tindrà la sortida i arribada al municipi d’Alella.  El recorregut llarg serà de 16 km (877m de desnivell) i el curt de 9 km (435m de desnivell):

-Control A: ermita de l’Alegria (només la llarga)

-Control B: Coll de Galzeran (llarga i curta)

-Control C: Font de la Mercè (només la llarga)

El punt de sortida i arribada serà a la Plaça Antoni Pujades d’Alella.

Les inscripcions s’obriran a partir del dilluns 4 de novembre i es podran fer fins el divendres 15 a la nostra seu, o bé el mateix dia 17 mitja hora abans de la sortida.

Plànol sortida

 

En l’edició d’enguany, la Marxeta ens porta per dos recorreguts significativament diferents, però amb un nexe comú: Alella i els terrers de la seva denominació vinícola que expandeix els seus límits amb la veïna comarca del Vallès.
Iniciarem ambdues caminades a la plaça Antoni Pujadas, sota el pavelló esportiu de la població, i al costat de la seva riera, per la qual ascendirem en el seu brancal de la Coma Fosca fins a trobar-nos amb l’antic camí de Tiana, avui en dia desdibuixat pels carrers de la urbanització existent. Arribats al seu capdamunt, i ja en terreny obert, just on el turó del Bessó dóna pas al carener que separa els termes d’Alella i Tiana, serà el moment de la tria de recorregut.
L’itinerari curt anirà resseguint aquesta carena en direcció NW fins al Mirador dels Nou Pins, on s’hi val un moment de tranquil·la contemplació paisatgística. Tot seguint l’ascens i sense perdre la panoràmica, anem guanyant altitud fins al turó de Nou Pins i el turó de ca l’Andreu, i allí visualitzar ja el proper coll, sota el turó de Galzeran, on s’oferirà el ben guanyat esmorzar (3,7 Km.).
Un cop refets, seguirem per la pista de la cornisa, tot vorejant vinyes, i haurem d’estar amatents a la cruïlla que trobarem a 800 metres, on un corriol mig emboscat ens portarà de baixada per anar visitant les fonts de l’Eucaliptus, de l’Esquerda i del Fonoll. En sortir al capdavall del torrent del Sarau, que acull aquesta darrera font (6,4 Km), anirem descendint per carrers fins a retrobar la riera de Coma Fosca, tot contemplant diverses cases i masos senyorials, entre elles la coneguda i imponent Casa del Governador. El pas per la plaça de l’Església, la de l’Ajuntament i el Centre Cultural de Can LLeonart, posarà punt final a la caminada.
L’itinerari llarg ens dirigirà al coll de Vedrans on començarà el descens cap a la veïna població de Tiana i a la seva ermita de l’Alegria (3,7 Km). Aquesta fou l’antic temple parroquial, documentat el 1104, refet posteriorment i reformat en diverses ocasions. En aquest punt, arrencarà la constant pujada que ens acostarà al coll, sota el turó de Galzeran, punt comú per gaudir de l’esmorzar. (5,4 Km)
Tot seguit, acabarem d’enfilar-nos al punt culminant d’avui, el turó de Galzeran, talaia perfecta del sector circumdant que s’aprofita per ubicar-hi un punt de vigilància forestal, i on hi ha una fita geodèsica que està relacionada amb la medició del Meridià de París – posteriorment per rememorar aquest fet se l’ha rebatejat com a Meridià Verd – des de Dunkerque a Barcelona.
Des d’aquest punt, inevitablement, toca baixar, i ho farem per l’obaga tot passant pel dolmen de Castellruf (7,2 Km), vorejant el turó d’aquest nom on hi ha restes de un poblat ibèric i d’un antic recinte medieval. Després, ens dirigirem a la fondalada on trobarem la font de la Mercè.(8,8 Km)
Iniciarem ja el retorn, tot encaminant-nos al coll de Corbera (10,1 Km), als peus del turó on hi ha les restes del Castell de Sant Miquel de Montornès, i dirigint-nos a la clotada que acull la font d’en Gurri (11,3 Km) i més endavant, ja enlairada, la font del Llorer. Per la Cornisa vorejarem el turó d’en Ciuret (13,0 Km) i seguint en baixada el camí del Greny, antic camí a Montornès, arribarem al nucli d’Alella on, juntament amb els participants de la Marxeta curta, finalitzarem el recorregut.

Les inscripcions s’obriran a partir del dilluns 4 de novembre i es podran fer fins el divendres 15 a la nostra seu, o bé el mateix dia 17 mitja hora abans de la sortida.

PREUS:

  • Soci 6€
  • No soci 10€
  • Menors de 12 anys 3€
  • Al punt de sortida 15€

Per a pagar podeu passar per secretaria o fer una transferència al número de compte (indicant nom i número d’inscrits):

ES91 2100 0287 3902 0052 5037

Cartell de la 32a Marxeta, obra de l’artista Joan Solà.

Plànol de la Marxeta 2019

Hora

(Diumenge) 8:00 am - 2:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Agrupe

Back to top
X